Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie koperty z czereśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
czereśnie 150 g
koniak
cukier puder 3-4 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie koperty z czereśniami

Czereśnie drylujemy i moczymy w koniaku. Następnie dokładnie odcedzamy. Ciasto francuskie dzielimy na równe kwadraty. Na środku układamy kilka czereśni. Ciasto składamy na pół i zlepiamy. Na środku robimy niewielkie nacięcie. Pieczemy ok 15 - 20 minut. Ciastka studzimy. Do cukru pudru wlewamy 1 - 2 łyż gorącej wody i dokładnie mieszamy. Powstałym lukrem smarujemy ciastka.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.04.2014 17:17
lubie sa porostu pyszne ciasta francuskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak