Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKIE KIESZONKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ Z SEZAMEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
szpinak mrożony 450 gram
ser feta 100 gram
czosnek 2 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKIE KIESZONKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ Z SEZAMEM

Szpinak rozmrażamy na małej ilości wody na patelni. Dodajemy gałkę muszkatałową , dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Solimy i pieprzymy. Kiedy szpinak już się ugotuje dodajemy ser feta w kostce ( ja dodaję tę w przyprawach ). Mieszamy wszytko razem. Ciasto francuskie delikatnie wałkujemy i dzielimy na ok 12 równych kwadratów. Na każdym kładziemy po łyżeczce szpinaku z fetą i rogi ciasta sklejamy ze sobą w postaci kieszonki. Można na koniec posmarować jajkiem aby na górze dobrze trzymał się sezam, którym posypujemy każdą kieszonkę. Pieczemy na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia ok 20 min w 200 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 19.01.2016 17:44
prosta i smaczna
RenataZ-et 18.01.2016 09:56
super przekąska
Małgorzata Pin 18.01.2016 09:29
Pomysłowa przekąska.
wwwiolka 17.01.2016 22:23
Bardzo fajny przepis.
Bernadeta1 17.01.2016 22:20
na pewno smaczna przekąska
mirosława4 17.01.2016 20:01
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak