Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie gwiazdeczki pigwowo - migdałowe.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 całe
marmolada z pigwy wg uznania
mąka migdałowa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie gwiazdeczki pigwowo - migdałowe.

Rozwinąć ciasto francuskie i wyciąć gwiazdy foremką.

Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć gwiazdy, a potem posmarować roztrzepanym jajkiem.

Na każdą gwiazdę nałożyć marmoladę z pigwy, a następnie nałożyć na nią kolejną gwiazdę ( tylko wyciętą już mniejszą foremką ).

Ponownie posmarować roztrzepanym jajkiem, a wierzch obficie obsypać mąką migdałową.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec do zrumienienia przez 15 - 20 minut.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 06.12.2015 09:25
fajne słodkości francuskie
Benita 05.12.2015 16:46
ciekawy pomysł
mirosława4 05.12.2015 15:57
fajny i szybki deser
irenka 05.12.2015 15:23
bardzo fajny przepis ,ciasteczka muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak