Francuska bagietka z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt
  • szynka gotowana

    30 dag
  • cebula czerwona

    2 szt
  • ogórek

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    20 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • ser gouda

    30 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Czosnek obrać, posiekać. Przecier pomidorowy wymieszać z czosnkiem, przyprawą do pizzy, przyprawić solą.
2. Bagietkę przekroić wzdłuż na 2 części. Każda połówkę podzielić na 2 kawałki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Szynkę pokroić w paski. Ogórek pokroić na plasterki.
3. Kawałki bagietki posmarować sosem pomidorowym, ułożyć szynkę, ogórek i cebulę, posypać startym serem. Piec 5 min w temp 200 stopni. Oprószyć pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 07.03.2014 13:42
pyszna bagietka
Kuchareczka2 27.11.2012 17:39
mniam mniam
Pietruszka 10.06.2012 12:11
Super
sunnymood 24.11.2011 17:28
pychota:P
[email protected] 09.10.2011 13:10
szybkie i smaczne
suzana 08.07.2011 13:47
proste ale fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat