Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki

    70 dag
  • marchewka

    1 szt
  • pasternak

    1 szt
  • por

    0,5 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1-2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
Flaki dokładnie umyć, włożyć do garnka zalać wodą, gotować około 5 minut, odcedzić. Ponownie wlać czystą wodę, zagotować, czynność tę powtórzyć 2- 3 razy.
Krok 2 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
Następnie zalać wodą, dodać kostkę rosołową, pokrojoną marchewkę i pasternak, gotować około 1 godziny.
Krok 3 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
Pod koniec gotowania dodać pokrojony w pół krążki por.
Krok 4 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
Koncentrat wymieszać z niedużą ilością wody i mąką.
Krok 5 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
Połączyć z zupą, dodać majeranek i suszony lubczyk, gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 30.06.2017 10:04
przepadam za takimi :-)
KORAL 30.06.2017 08:30
tak nie jadłam :)
Krzysztof15 30.06.2017 06:09
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat