Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Flaki wieprzowo-drobiowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wieprzowe
1 kg
żołądki drobiowe
20 dkg
udka kurczaka
2 sztuki
marchewka
2 sztuki
pietruszka
1 sztuka
cebula
1 sztuka
kostka rosołowa
1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
4-5 sztuk
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 sztuki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wieprzowo-drobiowe

Flaki płuczemy i obgotowujemy około 5-10 minut. Żołądki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, udka myjemy obgotowujemy razem z żołądkami około 20 minut. Po ugotowaniu zdejmujemy mięso z udka i razem z żołądkami i wodą wlewamy do garnka z flakami. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy a następnie dorzucamy do garnka. Dodajemy kostkę rosołową i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak