Flaki drobiowe

Flaki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

  • udka kurczaka

  • skrzydełka kurczaka

  • marchew

  • pietruszka

  • seler

  • por

  • lubczyk

  • pieprz

  • majeranek

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Flaki drobiowe

Mięso należy przed gotowaniem wymoczyć, a następnie umyć. Włożyć je do garnka i zalać zimną wodą. Całość gotujemy i zbieramy szumowiny. Gdy już wszystkie zbierzemy dodajemy włoszczyznę oraz ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy na małym ogniu. Skrzydełka i udko, jeżeli są już mięknie, to wyciągamy z garna, mięso oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. To samo robimy z żołądkami (żołądki należy gotować dłużej niż udko i skrzydełka). Wrzucamy mięso z powrotem do garnka.

Wszystko należy ponownie zagotować, po czym całość doprawiamy przyprawą do flaków, majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotujemy jeszcze chwilkę (około 10 min.).

W międzyczasie robimy zasmażkę i dodajemy ją do zupy.

Gotujemy jeszcze około 5 minut.


Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

gusia1000 27.08.2012 12:56
Tylko tak robić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat