Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe
udka kurczaka
skrzydełka kurczaka
marchew
pietruszka
seler
por
lubczyk
pieprz
majeranek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki drobiowe

Mięso należy przed gotowaniem wymoczyć, a następnie umyć. Włożyć je do garnka i zalać zimną wodą. Całość gotujemy i zbieramy szumowiny. Gdy już wszystkie zbierzemy dodajemy włoszczyznę oraz ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy na małym ogniu. Skrzydełka i udko, jeżeli są już mięknie, to wyciągamy z garna, mięso oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. To samo robimy z żołądkami (żołądki należy gotować dłużej niż udko i skrzydełka). Wrzucamy mięso z powrotem do garnka.

Wszystko należy ponownie zagotować, po czym całość doprawiamy przyprawą do flaków, majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotujemy jeszcze chwilkę (około 10 min.).

W międzyczasie robimy zasmażkę i dodajemy ją do zupy.

Gotujemy jeszcze około 5 minut.


Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.08.2012 12:56
Tylko tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak