Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki domowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1 kg
wołowina 500 g
marchewka
pietruszka
pieprz
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki domowe

Mięso wkładamy do garnka i zagotować ,zdjąć szumowinę gdy zacznie się gotować , dodajemy przyprawy,z 2 marchewki i pietruszkę , gotujemy na malutkim ogniu tak długo aż mięso będzie miękkie . Gotowy wywar przecedzić. Flaki wołowe mrożone juz pokrojone , zagotowć i odcedzić , potem zalewamy wrzątkiem i ponownie zagotować , tylko już teraz dłużej około 4 godzin, do moentu aż będą miękkie,następnie miękkie fali odcedzamy dodajemy do wywaru i warzyw.W między czasie roztapiamy masło,wsypujemy mąkę ,zarumieniamy , rozprowadzamy szklanką wywaru i wylewamy do flaków, na koniec doprawiamy do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 31.01.2014 13:04
to ulubione danie mojego mężą moje nie
aginaa 28.01.2014 18:36
lubie takie flaczki
Marlenka.S 27.01.2014 17:58
smaczne flaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak