flądra z salsą z buraków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże flądry

    4 szt.
  • słoik marynowanych buraczków

    350 gram
  • mięta

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • mała paryka chili

  • oliwa

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby umyj, osusz i posól. buraczki opłucz zimną wodą i osącz na sicie. Pokrój w kostkę, wymieszaj z miętą oraz drobno posiekaną cebulą i papryką chili. Przypraw pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą.
Ryby oprósz mąką, usmaż na rozgrzanym oleju, podawaj z salsą z buraków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Brigitte 11.12.2011 12:52
hmm, mięta z buraczkami może być ciekawa...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat