Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra z patelni

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądry 2
sok z cytryny
oliwa
sól
pieprz
mąka do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra z patelni

Rybę umyć oczyścić w środku i skropić sokiem z cytryny oraz oliwą. Odstawić.
W tym czasie ugotować ziemniaki do obiadu i przygotować surówkę.
ja zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidorków cocktailowych, cebuli i winogron słodkich drobnych i kilku oliwek, pokroić na plasterki, posypać przyprawą do sałatek, skropić sokiem z cytryny i odstawić.

Rybę panierować w mące i usmażyć na wolnym ogniu.
Ziemniaczki pokroić i przysmazyć na złoty kolor, surówkę doprawić oliwą.

Rybę podawać prosto z patelni . Do obiadu podałam lampkę wina białego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 17.11.2013 15:43
Pyszna rybka :)
sara1 17.11.2013 14:50
super ryba
Adamorek 17.11.2013 14:28
doskonałą polska ryba
Pyszota 17.11.2013 14:08
Super danie :)
Konczi 17.11.2013 12:00
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak