Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra ala po grecku przygotowana na parze

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 160 g
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
pasta paprykowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra ala po grecku przygotowana na parze

Kroki postępowania

1
Rybę oprószamy solą ziołowa i układamy w parowarze.
Krok 1 - Flądra ala po grecku  przygotowana na parze foto
2
Marche, pietruszkę i cebule obieramy - cebulę kroimy a marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Naczynie do zupy umieszczamy nad rybą, wrzucamy warzywa i podlewamy 50 mln wody. Parowar ustawiamy na 30 minut.
Krok 2 - Flądra ala po grecku  przygotowana na parze foto
3
Pod koniec gotowania dodajemy do warzyw pastę - dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Flądra ala po grecku  przygotowana na parze foto
4
Rybkę umieszczamy w warzywach na 5 minut i podajemy
Krok 4 - Flądra ala po grecku  przygotowana na parze foto
5
Podajemy rybkę na ciepło :) smacznego
Krok 5 - Flądra ala po grecku  przygotowana na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 02.02.2014 10:13
smaczna rybka!
agnieszka214 02.02.2014 08:23
bardzo dietetyczna zdrowa
Romanowka 02.02.2014 08:21
Smacznie i zdrowo!
SylwiaMagdaSabin 01.02.2014 23:43
Super danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak