Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
noga z kury
1 szt. -
marchew
1 szt. -
seler korzeniowy
1/2 szt. -
Majeranek suszony Prymat
wg.uznania -
sól
-
przyprawa w płynie
do smaku -
flaki wołowe
1 kg. -
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt. -
Ziele angielskie całe Prymat
4 szt.
Przepis i sposób przygotowania Flaczki wołowo-drobiowe
Gotować do miękości flaczków.Na koniec gotowania dodać majeranek.
Podawać gorące z pieczywem,w razie potrzeby doprawić ,przyprawą w płynie.Można dodać natkę pietruszki.
Komentarze (24)
Załaduj więcej komentarzy (14)