Flaczki wołowo-drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • noga z kury

    1 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • seler korzeniowy

    1/2 szt.
  • Majeranek suszony Prymat

    wg.uznania
  • sól

  • przyprawa w płynie

    do smaku
  • flaki wołowe

    1 kg.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flaki wołowe oczyszczone i pokrojone gotować około 10 minut, przecedzić.W osolonej wodzie ugotować nogę z kury,dodajemy starte na grubej tarce marchew i seler.Ugotowaną nogę obrać z kości a mięso pokroić w słupki.Flaki i mięso z nogi wrzucamy do rosołu.Dodajemy liść laurowy,ziele angielskie oraz przyprawę do flaków Prymat.
Gotować do miękości flaczków.Na koniec gotowania dodać majeranek.
Podawać gorące z pieczywem,w razie potrzeby doprawić ,przyprawą w płynie.Można dodać natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 14.02.2016 20:49
Z chęcią bym takie zjadła
Sroczka 14.12.2013 23:15
Mam na nie wielką ochotę.
berys18 27.11.2013 08:58
narobiłeś mi smaku na flaczki
caralajna 12.10.2013 07:33
choć nie jadam flaków, to Twoje wyglądają bardzo apetycznie :)
Rybciia 19.07.2013 10:11
bardzo lubię :-)
teresa18 03.05.2013 17:37
wyśmienite
fotoviderek 29.03.2013 07:10
Uwielbiam takie flaczki :)
romanrafal 03.03.2013 09:07
bardzo dobre
Grazyna0211 15.02.2013 13:30
przysmak mojego męża
mirosława4 17.01.2013 16:17
wyglądają smakowicie i zapewne tak smakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat