Flaczki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaczki

    1 kg
  • wywar drobiowo-wołowy

    3 l
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flaczki kilka razy przelać wrzątkiem i odcedzić.Ugotować wywar drobiowo-wołowy i dodać flaczki.Marchewkę,pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach jarzynowych.por pokroić w drobne półtalarki.Wrzucić do garnka z flaczkami i gotować do miękkości.Doprawić solą,pieprzem i na koniec dodać majeranku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 17.01.2014 21:56
smaczne flaczki
Wafelek2601 10.11.2013 23:53
Dla mnie super
Wacław 28.04.2013 10:10
przepadam za flaczkami,bardzo je lubię :)
Grażyna13 26.01.2013 17:18
Oj lubię :)
Ania67 30.09.2011 10:00
super
smakoszek 23.07.2011 15:17
bardzo lubię:)
misia53 07.07.2011 11:01
bardzo lubię z dużą ilością majeranku
ben-ka 27.04.2011 07:38
lubię flaczki.
Krystyna32 19.04.2011 07:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat