Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki drobiowo wołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożone flaczki wołowe 900 dag
Ćwiarta z kurczaka 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki drobiowo wołowe

Flaczki zalać wodą i gotować do miękkości, następnie odcedzić. Udka również zalać wodą, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę, oraz ziele i liść laurowy. Gdy udka będą miękkie wyciągnąć, wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Do rosołu dodać wcześniej ugotowane i pokrojone flaczki, mięso drobiowe, przyprawę do flaków. wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 09.01.2014 14:13
smaczne flaczki
dada 09.01.2014 13:39
super flaczki :-)
JOANNA16 08.01.2014 20:50
pychotka))))
halina17 08.01.2014 13:19
Dobre flaczki , wolę wołowe jak dla mnie smaczniejsze.
TEtalicha 08.01.2014 12:35
uwielbiam flaki, chociaz dlugoo sie je robi..
Paolcia 08.01.2014 12:00
mmmm uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak