Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 litry
flaki wieprzowe 1 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Flaki ugotować do miękkości. Odcedzić, wrzucić do rosołu. Dodać obrane i pokrojone w słupki warzywa. Przyprawić gałką oraz pieprzem i gotować całość około 20 minut.
Masło roztopić na patelni. Dodać mąkę i usmażyć na złoty kolor. Dodać zasmażkę do flaków.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 06.06.2014 07:51
oj dawno nie robiłam flaczków:)
Jodaj 01.06.2014 12:50
bardzo lubię :)
Laila2786 21.04.2014 11:07
oj jak dawno nie jadłam
IwonaDD 21.04.2014 10:32
punkt obowiązkowy każdych świąt :)
Lidzia 21.04.2014 07:24
Nie ma, jak flaczki. Mniam.
idealme 20.04.2014 19:24
dobre flaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak