Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/2 szt
Majeranek suszony Prymat
sól
posiekana pietruszka
flaki wołowe 1 kg
włoszczyzna 3-4 (w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Flaki obgotować 2-3 razy i odcedzić. Z kurczaka oraz warzyw ugotować na małym ogniu rosół. Wyjąć kurczak, a rosół odcedzić. Do rosołu przełożyć flaki. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać ugotowane wcześniej warzywa oraz podzielone na mniejsze kawałki mięso kurczak. Doprawić do smaku przyprawami. Wymieszać i gotować na małym ogniu jeszcze ok. 15 min. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.01.2014 10:02
bardzo lubię
ankaryba 09.01.2014 13:07
mi smakuje :-)
Anna133 22.08.2013 17:37
ja robię rosół na wołowinie ,ale te tez pewnie pyszne
dorotka0000025 18.02.2013 15:06
smaczne
Wafelek2601 04.02.2013 08:44
Pyszne
smakoszek 28.11.2012 16:19
moje ulubione
Anitapaj 18.11.2012 02:16
flaczki - pychota
barbara11561 18.11.2012 00:45
też lubię
Elżbieta17 17.11.2012 16:03
tradycyjne dania zawsze górą:)
MAR3STA 15.11.2012 19:13
smaczne, aż ochota bierze
SmacznaPyza 14.11.2012 14:55
poprawne chociaż lakoniczne
adelajda 14.11.2012 07:11
apetytu narobiłaś !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak