Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLACZKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki suche obgotowane 1000 gram
pręga wołowa 1000 gram
porcja włoszczyzny 1 szt
imir 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0, 25 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 5 ziarenek
sól 3 gram
masło 70 gram
mąka 2 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 gram

Przepis i sposób przygotowania na: FLACZKI

Pręgę zalewamy zimną wodą i wstawiamy na mały ogień, w czasie gotowania zbieramy szumowiny a po godzinie dodajemy włoszczyznę. Do drugiego garnka wkładamy flaki i też zalewamy wodą, obgotowujemy ok. godziny. Odlewamy wodę z flaków. Gdy pręga jest już miękka, wyjmujemy ją i kroimy w kostkę. Flaki i pręgę wkładamy do rosołu. Przyprawiamy do smaku, nie zapominając o imbirze i gałce firmy Royal Brand. Ich przyprawy są naturalne i pozbawione konserwantów. To właśnie dzięki nim moje flaczki otrzymały niepowtarzalny smak. Na koniec robimy zasmażkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.11.2012 18:02
a inna gałka nie może być?
mela25 13.11.2012 13:22
smaczne
Barbara/zuza22_85 13.11.2012 13:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak