FLACZKI

FLACZKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki krojone

    1 kg
  • udka kurczaka

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • cebulka

    1 szt
  • majeranek Prymat

  • sól

  • mąka

    1 łyżka
  • smalec

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka odgotować wyjąc z rosołu dodać flak krojony gotować dość długo ok.2 godz.Wrzucić pokrojoną marchewkę.Jak flaczki będą miękkie dodać pokrojonego kurczaka i przyprawić dość mocno.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu dodać mąkę i zrobić zasmażkę zagęścić zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

19.01.2012 11:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat