Fit polędwiczki z piersi kurczaka w trzyskładnikowej marynacie

Fit polędwiczki z piersi kurczaka w trzyskładnikowej marynacie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zaprezentowany przepis nie jest skomplikowany, więc możecie urozmaicić go ulubionymi przyprawami, np. czosnkiem lub papryką. Suszona natka pietruszki nadała mięsu przyjemnego smaku i aromatu.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso:

  • polędwiczki z kurczaka

    400 gramy

Marynata:

  • sos sojowy

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • natka pietruszki suszona

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte polędwiczki dokładnie wymieszać w marynacie - tak, aby pokryła każdy kawałek.

Całość odstawić do lodówki na około 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.

Po tym czasie mięso lekko strzepać z nadmiaru marynaty i następnie umieścić na patelni (*)/grillu.

Polędwiczki smażyć/grillować z obu stron - do momentu, aż będą miękkie w środku i lekko zarumienione na zewnątrz.

Diana Rusiłowicz
(*) Jeśli mięso smażę na patelni to nie używam tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat