Filety z kurczaka w sosie kaparowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny,
  • Czosnek suszony Prymat

  • sól i pieprz

    do smaku,
  • olej

    4 -5 łyżek,
  • mąka

    1 duża łyżka,
  • kapary

    2 - 3 łyżki,
  • bulion

    1 szkl,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oczyścić, opłukać, a następnie osuszyć.
Natrzeć przyprawami i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Po obsmażeniu filety wyjąć, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Następnie wlać szklankę bulionu lub rosołu wymieszać do połączenia składników i dodać kapary.
Włożyć wcześniej wyjęte filety i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 - 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 18:56
dobre mieso.
Bożena Matuszczyk 13.03.2018 12:37
Dziękuję Elu;)
KORAL 08.03.2018 16:29
Fajnie podane mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat