Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w porach i majonezie
Przepis na fileta z kurczaka w porach jest bardzo prosty w przygotowaniu i idealnie sprawdzi się na szybki obiad. Wystarczą zaledwie trzy składniki, by przygotować danie pełne smaku i aromatu, które z chęcią będziecie chcieli powtórzyć. Dodatek pora nadaje całości lekko cebulowego smaku, filet z kurczaka ze względu na delikatną strukturę i smak, idealnie komponuje się z wyrazistszym smakiem warzywa. Majonez może wydawać się dosyć dziwnym wykończeniem tej potrawy, jednak nadaje lekko kremowej konsystencji i ciekawego smaku.
Kroki postępowania
Pora umyć, zdjąć wierzchnią warstwę. Pokroić w krążki i lekko oprószyć solą.
Mięso pokroić w cieńsze plastry.
Posypać przyprawą Kucharek i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć część pora.
Na to warstwę mięsa.
Czynność powtarzać aż do skończenia składników.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Zapiekać przez około 40 minut.