Filety z karpia z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    50 dag
  • mąka

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • margaryna

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • koperek

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • karp

    1 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie obtoczyć w mące i obrumienić na tłuszczu. Cebulę drobno posiekaną, zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę, wymieszać z zimną wodą, dodać do pieczarek, przyprawić do smaku i zagotować. Przygotowanym sosem zalać rybę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 27.02.2014 15:31
smaczne danie
IlonaAlbertos 07.07.2012 21:00
Zapowiada się naprawdę apetycznie.
Smakosz6 06.09.2011 09:32
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat