filety śledziowe w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • cukier

    1 łyżeczka
  • woda

    1 szkl
  • olej

    2 łyżki
  • ocet

    3 łyżki
  • śmietana

    mały kubek
  • sól

    do smaku
  • Gorczyca biała cała Prymat

    do smaku
  • filety śledziowe

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewa:
Zagotować wodę, dodać cukier, cebulę i ocet doprawić solą i gorczycą. Zalewę ostudzić i włożyć do niej filety i pokrojony w kostkę ogórek.
Olej wymieszać ze śmietaną i połączyć to wszystko razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Reda 18.12.2011 05:44
Mniam, mniam, mniam
Reda 18.12.2011 05:44
Mniam, mniam, mniam
iga2 12.10.2011 21:28
super
iga2 12.10.2011 21:28
super
darus 05.05.2011 14:11
ekstra
Juleczka20 29.04.2011 07:55
super
KasiaK90 24.04.2011 07:44
super
tomek18 22.04.2011 22:05
pyszne
Mysiunia 08.03.2011 10:14
mm uwielbiam śledziki, a w takim połączeniu to smakowałyby wyśmienice! :)
MAR3STA 13.01.2011 19:38
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat