Filety drobiowe w panierce serowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    400 g
  • jajko

    1
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • sos sojowy

  • Czosnek suszony Prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2/3 szklanki
  • parmezan starty

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
Kurczaka kroimy na małe i cienkie kotleciki, a następnie nacieramy naturalną przyprawą uniwersalną, odrobiną sosu sojowego, czosnku granulowanego i słodkiej papryki.
Krok 2 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
Przygotowujemy sobie stanowisko do panierowania.
Krok 3 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
Przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z parmezanem.
Krok 4 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
Smażymy na złoto na oleju rzepakowym.
Krok 5 - Filety drobiowe w panierce serowej foto
Podajemy na ciepło lub na zimno np. jako wkład do kanapek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 15.01.2015 22:32
ależ fajne !
Cranberry 08.07.2014 22:23
pyszne jedzonko
pestka 07.07.2014 11:08
lubię taki obiadek
SmakolykiJoanny 07.07.2014 10:58
Też tak robię , i muszę przyznać , że są przepyszne .
gosia56 07.07.2014 10:05
pyszne kotleciki;)
Gracer 07.07.2014 09:46
pyszne ! zjadłabym na obiadek
IwonaDD 07.07.2014 09:39
pychota!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat