Filety drobiowe marynowane w czerwonym winie na pikantnie

Filety drobiowe marynowane w czerwonym winie na pikantnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • wino czerwone wytrawne

    400 ml
  • chili pieprz cayenne

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy. Wino mieszamy z solą i chilli. Zanurzamy mięso i odstawiamy na kilka godzin w ciemne i chłodne miejsce. Grillujemy na zloty kolor, lub smażymy na maśle klarowanym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat