filet ze szpinakiem

filet ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    0,5 kg
  • szpinak mrożony

    1 op
  • czosnek

    1 ząbek
  • śmietana 22%

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • woda

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet pokroić dać go na patelnie zalać woda, posypać kucharkiem dodać suszone warzywa i gotować do wygotowania się wody i miękkości mięsa. Szpinak przygotowac na maśle z dodatkiem czosku przepuszczonego przez praskę, dodac łyżkę śmietany smażyć do odparowania wody, przyprawić do smaku. Na tależ dajemy filet i przykrywamy go szpinakiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 26.04.2013 07:38
pyszności :)
Juleczka20 30.07.2012 21:50
pycha
miki47 24.07.2012 09:37
pyszne
Zdzisław 19.07.2012 15:08
szpinak i kurczak lubie
Hanna5 19.07.2012 13:26
pyszności, lubię szpinak i kurczaka
anja3107 19.07.2012 13:08
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat