Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1\3 łyżeczki
Czarnuszka nasiona Prymat 1\3 łyzeczki
szpinak mrożony 200 gram
czosnek ząbki 3 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
jogurt naturalny 1 mały kubek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
mozzarella w kulce 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą.

Kroki postępowania

1
Fileta podwójnego - przekrawamy po szerokości, aby z każdego powstały nam 2 połówki.
Krok 1 - Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą. foto
2
Każdy kawałek mięsa obsypujemy pieprzem ziołowym i czarnuszką .
Krok 2 - Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą. foto
3
Szpinak rozmrażamy w rondelku z roztopionym masłem. . Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, paprykę ostrą , kucharka.
Krok 3 - Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą. foto
4
Do szpinaku dodajemy kubeczek jogurtu naturalnego i ....
Krok 4 - Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą. foto
5
łączymy go ze wszystkimi składnikami.
Krok 5 - Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą. foto
6
Fileta umieszczamy na dnie naczynia do zapiekania. Przykrywamy go szpinakiem.
Krok 6 - Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą. foto
7
mozzarellę kroimy w plastry i ...
Krok 7 - Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą. foto
8
układamy na warstwie szpinaku- dodatkowo obsypując ziołami prowansalskimi.Całość wsadzamy do piekarnika i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 8 - Filet zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 07.04.2015 08:18
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak