filet z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • pieprz

    1 szczypta
  • przyprawa gyros

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet oczyszczamy, kroimy na cienkie paski. Nacieramy je solą, pieprze, przyprawą gyros i czosnkiem. Papryki oraz cebulę kroimy w słupki. Warzywa także posypujemy gyrosem. Na oliwie obsmażamy lekko papryki, a kiedy zaczną mięknąć dodajemy do nich cebulę. Kiedy cebula się zeszkli warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego a na oliwie pozostałej ze smażenia warzyw podsmażamy paski kurczaka. Obsmażonego kurczaka także przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość zapiekamy jeszcze około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Wiktoria29
Ja podaję to danie z kaszą bulgur ale można też z ziemniakami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 30.08.2015 15:15
Pyszne jedzonko!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat