Filet z sandacza podany na aromatycznym ragoût z pieczarek z marynowanym czerwonym pieprzem

Filet z sandacza podany na aromatycznym ragoût z pieczarek z marynowanym czerwonym pieprzem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z sandacza

    8x80 g
  • koperek

    1 gałązka
  • chrzan o smaku cytrynowym Smak

    4 łyżki
  • sok z połowy cytryny

  • Ragout:

  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • pomidory pelati

    1 puszka
  • sól czosnkowa Prymat

  • przyprawa do ryb

    1 opakowanie
  • szalotka

    4 szt
  • oliwa

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Umyte, oczyszczone i osuszone filety z sandacza zamarynować w Przyprawie do ryb Prymat i odstawić do lodówki.
Na oliwie i maśle podsmażyć osączone z zalewy pieczarki i szalotki, wlać białe wino i dodać pomidory. Całość dusić do momentu, aż sos zacznie gęstnieć, a następnie doprawić do smaku.
Sandacza usmażyć na dobrze rozgrzanej oliwie (po 1 minucie z każdej strony), a następnie piec 10 minut w temperaturze 180 °C.
Tak przygotowaną rybę podawać z aromatycznym ragoût grzybowym i chrzanem. Przed podaniem danie skropić oliwą truflową połączoną z marynowanym czerwonym pieprzem i sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

14.07.2011 22:22
mniam ale pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat