Filet z ryby smażony w panierce

Filet z ryby smażony w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z ryby

    80 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia

  • sok z cytryny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Filet z ryby smażony w panierce

Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Jeśli filety są duże można je podzielić. Każdy kawałek moczymy w rozkłóconym jajku i obtaczamy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

caralajna 01.10.2013 07:33
smaczna ryba
IlonaAlbertos 31.05.2013 13:56
Apetyczna rybka.
ben-ka 17.11.2012 13:59
też lubię fileciki bo nie mają ości.
[email protected] 24.05.2012 13:12
Lubie taki obiad
mela251
mela251 14.03.2012 08:50
smakowita rybka
m1monika 04.02.2012 10:25
smaczna
Krystyna32 11.01.2012 11:32
pycha
Iwusia 30.12.2011 20:24
smakowita rybcia
barbara11561 22.12.2011 00:41
super
smakoszek 20.08.2011 10:09
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat