Filet z ryby smażony w panierce

Filet z ryby smażony w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z ryby

    80 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajo

    1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia

  • sok z cytryny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Jeśli filety są duże można je podzielić. Każdy kawałek moczymy w rozkłóconym jajku i obtaczamy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

01.10.2013 07:33
smaczna ryba

IlonaAlbertos

31.05.2013 13:56
Apetyczna rybka.

ben-ka

17.11.2012 13:59
też lubię fileciki bo nie mają ości.

[email protected]

24.05.2012 13:12
Lubie taki obiad

mela251

14.03.2012 08:50
smakowita rybka

m1monika

04.02.2012 10:25
smaczna

Krystyna32

11.01.2012 11:32
pycha

Iwusia

30.12.2011 20:24
smakowita rybcia

barbara11561

22.12.2011 00:41
super

smakoszek

20.08.2011 10:09
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat