filet z mintaja smażony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyptawa do ryb

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • jajko

    2
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • sok z jednej cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety rozmrażam , osuszam recznikiem kuchennym skrapiam sokiem z cytryny i odstawiam w tym czasie przygotowuję jajka z przyprawami i bułkę tartą do obtoczenia . każdy filet po kolei maczam z obu stron w jajku potem w bułce i smażę na złoty kolor z obu stron. SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 01.01.2012 15:49
dobra
grazia1 26.05.2011 21:01
nie ma jak rybka:)
Grażyna13 21.04.2011 14:45
Lubię bardzo !
Aniunia773 14.04.2011 14:59
mniam mniam
Aniunia773 14.04.2011 14:59
mniam mniam
Jaheira11 24.03.2011 21:14
bardzo lubię rybki
MAR3STA 21.03.2011 22:34
smaczna rybka;)
alaaa 14.03.2011 20:05
bardzo lubię taki filecik
Dorota59 14.03.2011 16:58
lubimy rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat