FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    500 gram
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE foto
Umyty i osuszony filet z łososia kroimy na dowolnej wielkości kawałki.Solimy i przyprawiamy pieprzem cytrynowym .Układamy w pojemniku i odstawiamy na ok 30 minut aby przeszedł przyprawami.
Krok 2 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE foto
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy masło klarowane.Układamy filet na rozgrzanym maśle .Zaczynamy smażenie od strony skóry,.Smażymy na niewielkim płomieniu ok 3-4 minut.Przekładamy delikatnie na drugą stronę i smażymy jeszcze ok 1-2 minut(zależy od grubości ryby).
Krok 3 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE foto
Łososia podajemy z ziemniaczkami pure i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 19.06.2015 21:30
pyszna rybka
adelajda 07.05.2015 11:17
łososia w każdej postaci uwielbiam :)
Motorek 27.04.2015 08:34
smaczna rybka
pestka 21.04.2015 15:06
bardzo smaczna rybka
romanrafal 03.04.2015 17:31
pyszna rybka
Barbara777 30.03.2015 23:26
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat