Filet z kurczaka ze szpinakiem i fet?

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pier? z kurczaka podwójna

    1 szt
  • szpinak mro?ony

    20 dkg
  • feta

    10 dkg
  • ?mietana

    1 ?y?ka
  • mas?o

    1 ?y?ka
  • czosnek

    1 z?bek
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • chilli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pier? z kurczaka podzieli? na pó?, oczy?ci?, op?uka? i osuszy?. Ka?d? po?ówk? przykry? foli? fileta rozbi? t?uczkiem na cienkiego kotleta, uwa?a? aby si? nie przerwa?o. Doprawiamy sol?, pieprzem, papryk? i chilli, odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy mas?o, wrzucamy szpinak i dusimy do odparowania wody. Nast?pnie dodajemy rozgnieciony z?bek czosnku i pokruszon? fet?. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia fety. Nast?pnie dodajemy ?mietan? i jeszcze chwil? dusimy. Na rozbite mi?so nak?adamy farsz, i zawijamy w roladki. Aby roladki si? nie rozwala?y spi?? je wyka?aczkami a nast?pnie owin?? nitk?.
Na patelni rozgrzewamy olej i sma?ymy roladki na rumiano kilka minut z ka?dej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 28.04.2012 11:58
ciekawie się prezentuje!
Neetka90 28.04.2012 11:58
ciekawie się prezentuje!
staropolanka5 31.01.2012 21:34
zrobi?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat