Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z radicchio i gorgonzolą

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 g
oliwa
białe wino 80 ml
mleko 100 ml
mąka pszenna
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z radicchio i gorgonzolą

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę, posypać solą , pieprzem i mąką . Obsmażyć na oliwie.
Krok 1 - Filet z kurczaka z radicchio i gorgonzolą  foto
2
Podlać winem , a kiedy trochę odparuje dodać pokrojone w paseczki radicchio.
Dusić ok.5 minut, posolić.
Krok 2 - Filet z kurczaka z radicchio i gorgonzolą  foto
3
Wlać mleko i dodać gorgonzole w kawałkach . Całość dobrze wymieszać i pozostawić na małym ogniu jeszcze 5 minut. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem.
Krok 3 - Filet z kurczaka z radicchio i gorgonzolą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.06.2014 20:46
bardzo apetyczny
pawlito 05.06.2014 07:38
apetycznie wygląda
adelajda 29.05.2014 19:58
ciekawy przepis :)
mirosława4 29.05.2014 14:55
fajny pomysł warty wypróbowania
Wacław 29.05.2014 14:18
ciekawe propozycja na obiad
Marta1986 29.05.2014 13:01
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak