Filet z kurczaka w szynce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • szynka parmeńska

    4 plastry
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • ser żółty

    50 gram
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka przekrój na połowę, każdą cześć rozbij, posyp solą i pieprzem, Odstaw na 30min. Paprykę umyj usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Na każdy rozbity filet ułóż kawałek sera żółtego, pasek papryki zielonej i czerwonej, zwiń na połowę, Tak przygotowanego kurczaka przewiń plastrem szynki, zepnij wykałaczkami lub przewiń nitką. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim piersi z kurczaka ze wszystkich stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 29.06.2014 23:31
Świetny pomysł.
Jodaj 26.06.2014 10:43
świetny pomysł na fileta :) super
gosia56 21.06.2014 10:47
super mięsko.;)
Margo1 18.06.2014 14:00
o tym nie pomyślałam
Pietruszka 16.06.2014 11:08
pyszne mięsko
Kejti 16.06.2014 09:59
Fajne mięsko :-)
adelajda 16.06.2014 08:26
Smaczne połączenie :)))
gosia1988 15.06.2014 19:42
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat