Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w szynce

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
szynka parmeńska 4 plastry
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
ser żółty 50 gram
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w szynce

Filet z kurczaka przekrój na połowę, każdą cześć rozbij, posyp solą i pieprzem, Odstaw na 30min. Paprykę umyj usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Na każdy rozbity filet ułóż kawałek sera żółtego, pasek papryki zielonej i czerwonej, zwiń na połowę, Tak przygotowanego kurczaka przewiń plastrem szynki, zepnij wykałaczkami lub przewiń nitką. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim piersi z kurczaka ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.06.2014 23:31
Świetny pomysł.
Jodaj 26.06.2014 10:43
świetny pomysł na fileta :) super
gosia56 21.06.2014 10:47
super mięsko.;)
Margo1 18.06.2014 14:00
o tym nie pomyślałam
Pietruszka 16.06.2014 11:08
pyszne mięsko
Kejti 16.06.2014 09:59
Fajne mięsko :-)
adelajda 16.06.2014 08:26
Smaczne połączenie :)))
gosia1988 15.06.2014 19:42
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak