Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w panierce z kaszy pęczak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
pietruszka zielona 1 łyżka
jajko 1 sztuka
kasza jęczmienna 1 szklanka
mąka 1 szklanka
sól 1 szczypta
olej do smażenia 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w panierce z kaszy pęczak

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy pieprzem i solą. Po całej długości rozkładamy pietruszkę zieloną.
Krok 1 - Filet z kurczaka w panierce z kaszy pęczak foto
2
Przygotowujemy panierkę: mąkę, jajko i kaszę jęczmienną pęczak.
Krok 2 - Filet z kurczaka w panierce z kaszy pęczak foto
3
Fileta obtaczamy kolejno w mące, jajku i kaszy.
Krok 3 - Filet z kurczaka w panierce z kaszy pęczak foto
4
Opanierowany filet smażymy na rozgrzanym oleju z 2 stron na małym ogniu.
Krok 4 - Filet z kurczaka w panierce z kaszy pęczak foto
5
Filet w panierce z kaszy podajemy z ulubionymi warzywami i ziemniakami. Uwaga- filet nie nadaje się na odgrzewanie - należy go od razu po upieczeniu skonsumować, inaczej panierka z kaszy twardnieje.
Krok 5 - Filet z kurczaka w panierce z kaszy pęczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 23.02.2014 09:14
bardzo smaczne danie)
agnieszka214 23.02.2014 08:55
pyszności porostu na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak