Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Filet z kurczaka w imbirowej glazurze

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka
2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem
2 pęczki
imbir
1 łyżka
cukier
2 łyżeczki
sos sojowy
¼ szklanka
wino wytrawne
¼ szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w imbirowej glazurze

Wino mieszamy razem z sosem, cukrem, posiekaną dymką i imbirem. Filety z kurczaka kroimy w niewielką kostkę i marynujemy je w powstałym sosie około przez 24 godziny. Nadziewamy kawałki mięsa i pieczemy na grillu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak