Filet z kurczaka w imbirowej glazurze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • dymka

    2 pęczki
  • imbir

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sos sojowy

    ¼ szklanka
  • wino wytrawne

    ¼ szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino mieszamy razem z sosem, cukrem, posiekaną dymką i imbirem. Filety z kurczaka kroimy w niewielką kostkę i marynujemy je w powstałym sosie około przez 24 godziny. Nadziewamy kawałki mięsa i pieczemy na grillu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat