Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2
  • gyros

    do smaku
  • mąka pszenna

    1 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z piesi umyć i po długości przekroić na pół. Oprószyć gyrosem. Z mąki pszennej , ziemniaczanej i mleka wyrobić ciasto naleśnikowe. Filet z piersi zanurzyć w cieście i smażyć pod przykryciem na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 26.03.2013 13:05
delikatne i fajne miesko drobiowe
Aannkaa82 19.03.2013 20:30
Pyszne mięsko, pierś z kurczaka lubie chyba w każdej postaci :).
babajaga1969 03.10.2012 20:14
delikatny i pyszny
Mysiunia 26.08.2012 13:47
uwielbiam takie mięsko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat