Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka
500 g

Panierka

mąka
2 łyżki
jajko
2
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek
płatki śniadaniowe
10 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
pół łyżeczki
Sklep Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Lista składników

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w drobne kawałki.
Krok 1 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto
2
Tak pokrojone mięso mieszamy z mąką.
Krok 2 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto
3
Przygotowujemy panierkę z przypraw, płatków śniadaniowych i bułki tartej.
Krok 3 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto
4
Kurczaka maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce.
Krok 4 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto
5
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 5 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.10.2014 15:12
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak