Filet z kurczaka po włosku

Filet z kurczaka po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 szt
  • pomidor

    1-2 szt
  • oliwki czarne

  • mozzarella w kulce

    1 szt
  • olej

    1-2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Filet z kurczaka po włosku

Filety delikatnie rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem.

Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z dwóch stron, usmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Na kotletach układamy plasterki pomidora i plasterki oliwek.

Całość przykrywamy plasterkami mozzarelli.

Wkładamy do piekarnika, temperatura 180 stopni ok 15 minut.

Smacznego!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Franciszek 19.03.2015 15:33
Super przepis
V_kuchareczka 19.03.2015 14:16
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat