Filet z kurczaka po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 szt
  • pomidor

    1-2 szt
  • oliwki czarne

  • mozzarella w kulce

    1 szt
  • olej

    1-2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety delikatnie rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem.

Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z dwóch stron, usmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Na kotletach układamy plasterki pomidora i plasterki oliwek.

Całość przykrywamy plasterkami mozzarelli.

Wkładamy do piekarnika, temperatura 180 stopni ok 15 minut.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 19.03.2015 15:33
Super przepis
V_kuchareczka 19.03.2015 14:16
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat