Filet z kurczaka na patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
  • woda

    1 szkl.
  • cebula

    1 szt.
  • marchewka

    1/2 szt.
  • papryka czerwona

    1/4 szt.
  • ząbek czosnku

    2 szt.
  • Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat

    3 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

  • oregano

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawę ziołową do kurczaka, paprykę słodką w proszku, sól, pieprz i 1 łyżkę oleju. Wszytko razem wymieszać i wrzucić na patelnie by się lekko podsmażył. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do fileta, smażyć do momentu aż się zeszkli.
Następnie dodać szklankę wody i pokrojoną marchewkę oraz paprykę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok 15-20 minut.
Pod koniec dodać 2 łyżeczki przecieru pomidorowego oraz suszoną bazylię i oregano do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 24.10.2015 15:48
smaczny pomysł
Jumper123 22.10.2015 10:17
na pewno smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat