Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z jabłkami, Surówka z selera i jabłka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet

filet z kurczaka 100 gram
jabłko 1 średnie
olej 2 łyżki
kasza gryczana 4 łyżki
cytryna 10 gram
sól i pieprz do smaku

Surówka z selera i jabłka

seler korzeniowy 50 gram
jabłko 45 gram
jogurt naturalny 20 gram
cytryna 15 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: filet z jabłkami, Surówka z selera i jabłka

Filet: Jabłka pokrój na ósemki, a następnie usuń gniazda nasienne
Mięso pokrój na mniejsze kawałki i oprósz pieprzem oraz solą
Jabłka i mięso wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmaż kilka minut
Do jabłek i mięsa dodaj niewielką ilość wody oraz sok z cytryny. Duś potrawę do miękkości
Surówka: Selera i jabłko obierz, zetrzyj na tarce
Skrop sokiem z cytryny i dodaj jogurt
Przypraw solą i dokładnie wymieszaj

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak