Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z grzybami w sezamowej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2
sezam
masło
cebuli 3/4
olej do smażenia
jajko 2
prawdziwki 3 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z grzybami w sezamowej panierce

Kroki postępowania

1
Filety drobiowe rozbić tłuczkiem a następnie dobrze natrzeć przyprawami.
Krok 1 - Filet z grzybami w sezamowej panierce foto
2
Grzyby kroimy na plasterki i obgotowywujemy (ja ok. 50 minut).
Cebulkę podsmażamy na oliwie z oliwek do lekkiego zrumienienia a następnie dodaję grzybki i podsmażam. Solę i pieprzę do smaku.
Krok 2 - Filet z grzybami w sezamowej panierce foto
3
Układam na filecie przygotowane grzyby z cebulką i układam na tym paseczek masła, zawijam i spinam wykałaczkami.
Krok 3 - Filet z grzybami w sezamowej panierce foto
4
Jajka roztrzepuję, moczę w nich filety a następnie obtaczam w sezamie.
Krok 4 - Filet z grzybami w sezamowej panierce foto
5
Smażę na oleju, na średnim ogniu przez ok.10 minut z każdej strony.
Krok 5 - Filet z grzybami w sezamowej panierce foto
6
Gotowe. Smacznego!
Krok 6 - Filet z grzybami w sezamowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.10.2013 19:59
dobre miesko
Bernadeta1 28.09.2013 12:44
bardzo smaczne mięsko
migotka28 27.09.2013 19:19
pyszny obiadek
Alex_M 25.09.2013 13:32
pyszne danie :)
Katarzyna59 25.09.2013 07:47
fajny filecik
Róża1 24.09.2013 21:49
pyszne mięsko!!
matesko 24.09.2013 12:33
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak