Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w piegowatej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małych pojedynczych 6
filetow z kurczaka
jaka: 2
majonezu 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Panierka:
płatków kukurydzianych 1,5 szk
siemienia lnianego 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
DODATKOWO:
olej do smażenia
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w piegowatej panierce

Kroki postępowania

1
Filety umyć i jeśli są za grube rozciąć. Każdy z filetów oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Jajka rozmieszać z majonezem dodając sól i pieprz.
Krok 1 - Filet w piegowatej panierce foto
2
W rozdrabniaczu umieścić płatki kukurydziane i siemię lniane i zmiksować. Siemię będzie tylko lekko zmiksowane i widoczne będą ziarenka. Do siemienia i płatków wsypać bułkę tartą i wymieszać panierkę.
Krok 2 - Filet w piegowatej panierce foto
3
Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtoczyć w mące a następnie zanurzyć w majonezowym jajku i panierować w panierce.
Krok 3 - Filet w piegowatej panierce foto
4
Kotlety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Filet w piegowatej panierce foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Filet w piegowatej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 14.06.2013 12:59
fajny pomysł :)
kasiaw 14.06.2013 12:16
fajny ten piegowaty filet
gotujebochce 14.06.2013 09:50
musi być smaczne podane w takiej formie
Piotr-21 14.06.2013 09:47
pyszne kotleciki
Olga_SK 14.06.2013 09:39
ciekawe połączenie w panierce :)
Barbara/zuza22_85 14.06.2013 09:35
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak