filet ryby z puree z groszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z soli

    1
  • kulki ziemniaczane aviko

    ok150 g
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    50 g
  • jajko

    1 szt
  • mleko 3,2%

  • woda gazowana

  • sól

  • pieprz

  • musztarda develey

    1 łyżka
  • sok z połowy limonki

  • listki ulubionego zioła

  • olej ryżowy

    2 łyżki
  • groszek zielony

    150 mrożony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z ulubionej ryby (ja użyłam z soli) rozmrozić i z jednej strony posmarować musztardą a z drugiej strony delikatnie posolić i skropić sokiem z połowy limonki. Odstawić na ok 30 min do lodówki. W między czasie z mąki, jajka, wody, mleka zrobić ciasto naleśnikowe o gęstszej konsystencji niż tradycyjnie. Groszek zielony ugotować na bardzo miękko. Odcedzić, dodać śmietanę i rozdrobnić blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do foremki na cream brulee. Przyozdobić listkami ulubionego zioła (może być bazylia lub mięta). usmażyć kuleczki ziemniaczane. Rybę wyjąć z lodówki obtoczyć w cieście i usmażyć na oleju ryżowym. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 06.05.2013 16:58
Ciekawy przepis
msmors 06.05.2013 14:41
smaczny przepis
wiola333 06.05.2013 13:10
bardzo apetyczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat