Filet pod porem zapiekany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    50 dkg
  • por

    1 szt
  • żółty ser

    50 dkg
  • majonez

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet pod porem zapiekany foto
Filet umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą w płynie.
Krok 2 - Filet pod porem zapiekany foto
Por umyć i pokroić w kółeczka. Ułożyć na filecie. Przykrywamy kilkoma keksami majonezu. Na wierzch ścieramy żółty ser.
Krok 3 - Filet pod porem zapiekany foto
Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach ok 40 minut.
Podajemy z sałatką, lub można pokropić ketchupem i posypać szczypiorkiem.
życzę smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 25.02.2014 13:24
fajny pomysł
Przepisy Joanny 19.02.2014 15:33
to jest pyszne, czasami zamieniam por na cebulkę, obie wersje smaczne
Ada-Gaba 24.01.2014 21:47
wygląda bardzo apetycznie
Iwona32 21.01.2014 13:11
bardzo dobre
Malgorzata549 13.01.2014 15:31
pysznie się prezentuje
Margo1 12.01.2014 16:26
wygląda rewelacyjnie
Lukrecja29 12.01.2014 10:46
Ciekawa zapiekanka, chętnie bym zjadła :)
Kasnaj 10.01.2014 22:10
:) pyszne bo kiedyś jadłam :)
IwonaDD 10.01.2014 18:08
pyszny obiad
karolina1869 10.01.2014 14:28
ciekawy pomysł na inne wydanie piersi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat