Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pieczony z nadzieniem szpinakowym i marchewkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
marchew 1 szt
szpinak mrożony 2 opakowania
masło 2 łyżki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pieczony z nadzieniem szpinakowym i marchewkowym

Czosnek obieramy, kroimy i smażymy na masełku. Szpinak dokładnie myjemy i kroimy, przekładamy na patelnię do czosnku i dusimy bardzo krótko.

W filecie na całej długości robimy na środku dziurę nożem, którą będziemy faszerować. Marchew obieramy i wkładamy do środka filetu. Następnie wkładamy szpinak. Przyprawiamy mięso przyprawami .

Pieczemy w naczyniu żaroodpornym około 40 minut, od czasu do czasu polewamy oliwą z oliwek. Podajemy do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 21.05.2014 10:34
podoba mi się)
kasienka23 23.04.2014 14:06
smaczne danie!
wwwiolka 23.04.2014 10:48
Na pewno bardzo smaczne.
luna76 23.04.2014 08:48
koniecznie muszę wypróbować !!!
Edith85 23.04.2014 08:30
bardzo fajny przepis na mięsko, wygląda kusząco
Wiesława1 23.04.2014 06:58
Pyszne mięsko
w mojej kuchni 23.04.2014 00:22
apetycznie wygląda i kusi do zjedzenia
Milka100 22.04.2014 22:52
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak