Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet panierowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
ziemniaki 500 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koperek
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

do obiadu mozna dodac ulubioną surówkę

Przepis i sposób przygotowania na: Filet panierowany

Kroki postępowania

1
ziemniaki obieramy myjemy i wstawiamy w osoloną wodę i gotujemy
Krok 1 - Filet panierowany foto
2
filet z kurczaka rozkrajamy na kotlety i tłuczemy młotkiem przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą kucharek.
Krok 2 - Filet panierowany foto
3
obtaczamy w jajku i w bulce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Krok 3 - Filet panierowany foto
4
gdy ziemniaki sa miekie odlewamy tłuczemy młotkiem i podajemy posypane koperkiem do tego usmazony na złoty kolor filecik i obiad gotowy smacznego
Krok 4 - Filet panierowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.09.2015 16:56
Często taki robię.
Róża1 03.09.2015 11:03
bardzo smaczny obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak