Filet drobiowy nadziewany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

  • szczypior

  • masło

    1 łyzka
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • papryka marynowana

    1/4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki paprykę ,cebulę kroimy drobno i dusimy na masle,pod koniec duszenia dodajemy natkę pietruszki i szczypior doprawiamy pieprzem i solą,studzimy dodajemy pokrojoną paprykę marynowaną.Filet myjemy rozcinamy jak są duze to przecinamy na pół lekko rozbijamy posypujemy solą i pieprzem,wykładamy farsz. Kazdy kotlet składamy na pół panierujemy w jajku i obtaczamy w bułce tartej,Kotlety smazymy na oleju na złoty kolor .Podajemy na ciepło do obiadu. POLECAM !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 21.12.2013 13:17
smaczne danie :)
marzencia2007 26.07.2013 11:48
zjadłabym ze smakiem
Bernadeta1 25.07.2013 10:27
wygląda bardzo apetycznie
Kuchareczka2 06.07.2013 21:03
wspaniałe mięsko
Grazyna0211 29.01.2013 17:12
pyszny obiad
kamyk 24.01.2013 21:32
to musi być smaczne
Angelika10 24.12.2012 00:39
apetyczne
Angelika10 24.12.2012 00:39
apetyczne
gusia1000 09.11.2012 15:20
Dobry taki.
gosia56 09.11.2012 13:58
dziękuję za komentarze.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat