Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet cytrynowy z rozmarynem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1szt
cytryna 1 szt
Rozmaryn suszony Prymat
czosnek 6 ząbków
rukola 4 garście
oliwa
pomidorki koktajlowe 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Filet cytrynowy z rozmarynem

Fileta z kurczaka podzielić na mniejsze części. Fileta nieco rozbić używając np dłoni lub wałka do ciasta. Obficie obsypać rozmarynem i poukładać na mięsie kawałki czosnku oraz grube plasterki cytryny ze skórą. Ułożyć kotlet na kotlecie, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Wyjąć mięso oczyścić z marynaty. Następnie wyłożyć na rozgrzany olej i piec z obu stron. Rukolę wymieszać z pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami. Doprawić oliwą z oliwek, pieprzem oraz solą. Pozostawić aby sałata się przegryzła. Na usmażone mięso wyłożyć rukolę. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.11.2013 11:10
super mięsko i jak pięknie podane:-)
mufinka79 17.02.2013 18:32
Pysznie :)
paulina2157 17.02.2013 18:06
bardzo ładnie podane
gosia56 17.02.2013 16:18
super
Sandra9 17.02.2013 15:50
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak